14 Nisan 2023 Cuma 10:15

Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi (ATOM) üniversite öğrencileri arasında girişimciliği teşvik etmek amacıyla 2008 yılında kurulmuştur. ATOM, girişimci öğrencilerin oyun yazılımı alanındaki fikirlerini ve projelerini geliştirebilecekleri ve kendi şirketlerini kurma imkanı buldukları Türkiye'nin ilk ve tek ön kuluçka merkezidir. Merkez 2022 yılında Ankara Kalkınma Ajansı Güdümlü Proje Desteği ile altyapı ve üstyapı imkanlarını genişleterek toplam 1000 metrekare alanda her yıl 120'nin üzerinde girişimciye destek verecek şekilde genişletilmiştir.

Yenilenen yüzü ve geliştirilen destekleriyle oyun sektörüne yıllardır sağladığı desteği arttırarak sağlamaya devam edecek olan ATOM, 17 Nisan Çarşamba günü Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın da teşrif ettiği bir lansman töreniyle açıldı. ODTÜ TEKNOKENT ATOM'da 100. Yıl ve Cumhuriyet temalı 24 saatlik oyun hackathonu ve oyun sektörüne yön veren önemli isimlerin katılımlarıyla gerçekleşen paneller yer aldı.

Cuma, Nisan 14, 2023 - 10:15

GEÇMİŞ ETKİNLİKLERDEN FOTOĞRAFLAR