5 Nisan 2023 Çarşamba 0:00

Günümüzde iklim değişikliği küresel bir sorundur ve çevresel etkisinin sadece sıcaklıklardaki artıştan ibaret olmadığı artık bilinen bir gerçektir. İklim değişikliğinin sadece doğa üzerinde değil, sosyal ve iktisadi alanlarda da çok olumsuz etkileri vardır. İklim dostu, düşük karbonlu bir toplum ve ekonomi inşa etmek yerel, bölgesel ve küresel anlamda sürdürülebilirlik için tartışmasız zorunluluktur. Bu bağlamda birçok bilimsel çalışma yapılması, strateji, politika ve teknoloji geliştirilmesi gerekmekte olup; bu gelişmelerin entegrasyonunu sağlayacak koordinasyona ihtiyaç vardır.

Bu kapsamda Üniversitemizde, öncelikli alanları iklim ve sürdürülebilirlik olan öğretim üyeleri tarafından, ODTÜ çatısı altında gerçekleştirilen çalışmaların belirli bir strateji etrafında uyum ve işbirliği içinde gerçekleştirilmesi, ülke yükümlülük ve önceliklerine sağlayabileceği katkıları en üst düzeye çıkartmak hedefi ile değişen iklimi ve etkilerini anlamak, uyum ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi (ODTÜ İKLİM) kurulmuştur.

ODTÜ Erdemli yerleşkesinde kurulan ODTÜ İKLİM Merkezi Ocak 2023'te çalışmalarına başlamış olup; açılış toplantısı 5 Nisan 2023 tarihinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilmiştir.

Çarşamba, Nisan 5, 2023 - 00:00

FOTOĞRAFLAR