27 Aralık 2023 Çarşamba 15:00

ODTÜ, Cumhuriyet'in Türkiye'ye armağanıdır. Cumhuriyetin 100. yılında hazırlanan bu kitap, ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nin Cumhuriyet'e armağanıdır.

Bu kitap, ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üye ve elemanlarının bilimsel birikimleriyle Cumhuriyetin 100. yılı özel yayını için oluşturacakları özgün eserleri içermektedir. Kitaptaki temalar mimarlık, planlama ve endüstriyel tasarım disiplinlerinin çalışma alanlarına giren doğal ve yapılı çevreye ilişkin bilgi, sorunsal ve tartışmaları kapsıyor.

Temalar birey-nesne, ürün-sistem-kullanım-deneyim, yapı-sokak, toplum-kent-çevre gibi farklı ölçekler arası ilişkiler, tasarım ve planlama yaklaşımları, yöntem ve araçları üzerine kavramsal tartışmalar, uygulama alanları ve eğitimin dünü, bugünü ve geleceğine odaklanmaktadır.

03.02.2023 (ilk duyuru ve çağrı tarihi)

27 Aralık 2023 "Cumhuriyet'e armağan kitabı" tanıtımı ve sunuşları:

15.00 Açılış Konuşmaları
PROF. DR. NERİMAN ŞAHİN GÜÇHAN
PROF. DR. TOMRİS ELVAN ALTAN ALTUĞ

15.30-17.30 Sunuşlar
PROF. DR. CANA BİLSEL - Moderatör
PROF. DR. SUNA GÜVEN - Sıhhiyeden Evrene Bakmak
ÖMÜR BAKIRER - İstanbul'un Fethi Sonrası Şehrin İmarı ve Korunması İçin Yapılanlar
PROF. DR. İLHAN TEKELİ - Cumhuriyet'in Yüz Yıllık Ömründe Türkiye’nin Mekansal
Yapısı Ne Tür Dönüşümler / Başarılar Yaşadı