Depremden Etkilenen Öğrencilerimizle İletişim (6 Şubat 2023)

Deprem bölgesinde ikamet eden tüm öğrencilerimizle tek tek iletişime geçilmiş ve ulaşılabilenlere ihtiyaçlarını sorulmuştur. Anlık olarak ulaşılamayan öğrencilere yönelik acil destek hattı oluşturulmuştur.

Deprem Bölgesine Yönelik Ayni Yardım Kampanyası (6 Şubat 2023)

AFAD koordinasyonu ile deprem bölgelerine gönderilmek üzere ayni yardım kampanyası başlatılmış, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi (KKM) Kümbet salonunda yardım masası oluşturulmuştur.

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Çalışmaları (8 Şubat 2023)

İnşaat Mühendisliği Bölümümüzden öğretim üyelerimiz deprem bölgelerinde incelemeler gerçekleştirmişlerdir.

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü (8 Şubat 2023)

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü uzman personelimiz destek için Hatay'da.

ODTÜ Kafeterya Müdürlüğü (10 Şubat 2023)

Kafeterya Müdürlüğü personelimiz Adıyaman'da gönüllü olarak yemek hizmeti sunmuştur.

Deprem Bölgesinde İkamet Eden Öğrencilerimizin Kampüse Dönüşlerine Destek (15 Şubat 2023)

Deprem bölgesinde ikamet eden ve kampüse dönüş için ulaşım desteğine ihtiyacı olan öğrencilerimizin ODTÜ bilim otobüsleriyle bulundukları şehirlerden alınarak ODTÜ yurtlarına getirilmeleri sağlanmıştır.

ODTÜ Öğrencilerine Destek Bursu (17 Şubat 2023)

AdımODTÜ ve ODTÜ Geliştirme Vakfı iş birliğiyle depremden etkilenen öğrencilerimiz için "ODTÜ'lü Öğrencimin Yanındayım!" burs kampanyası başlatılmıştır. Kampanya ile detaylı bilgiye https://adimodtu.org.tr/proje/odtu-lu-ogrencimin-yanindayim- adresinden ulaşılabilir.

AYNA Dinleme Noktası ve AYNA Klinik Psikoloji Destek (21 Şubat 2023)

AYNA Dinleme Noktası ve AYNA Klinik Psikoloji Destek Ünitesi depremden etkilenen tüm vatandaşlar ve sahada arama kurtarma çalışmalarına katılan personel için klinik psikologlar tarafından psikolojik destek sağlamaktadır.

ODTÜ Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi Canlı Webinar (22 Şubat 2023)

ODTÜ Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi (ODTÜ DMAM) tarafından düzenlenen "Kahramanmaraş-Türkiye Depremleri (Mw=7.7 and Mw=7.6) Öncü Değerlendirmeleri" konulu webinar YouTube kanalımızdan canlı olarak yayınlanmıştır.

Açık Market (24 Şubat 2023)

ODTÜ KKM Kümbet Salonu, deprem bölgesinden yurtlarımıza dönen öğrencilerimiz için "açık markete" dönüştürülmüştür. Ayni destekler ve ODTÜDEN mağazamızdan ürünler reyonlara ayrıştırılmış ve öğrencilerimiz için ücretsiz kullanıma sunulmuştur.

Deprem Bilgi Notları (28 Şubat 2023)

ODTÜ İnşaat Mühendisliği bölüm başkanı Prof. Dr. Erdem Canbay'ın anlatımıyla depreme ilişkin temel konuları içeren "Deprem Bilgi Notları" video serisi sosyal medya hesaplarımızdan yayınlanmıştır.

Deprem Bölgesine Ziyaretlerimiz (Adıyaman - 3 Mart 2023, Hatay - 23 Mart 2023)

ODTÜ Kurumsal İletişim Ofisi ve Temel Eğitim Bölümü iş birliğiyle deprem bölgesindeki çadır kentlerde yaşayan çocuklara yönelik bilim etkinlikleri gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda başlatılan kampanya ile toplanan oyuncaklar çocuklara ulaştırılmıştır.

Depremzede Öğrencilerimize Özel Yeni Yurt

ODTÜ Geliştirme Vakfı ve EBİ desteği ile deprem bölgelerinden gelip kalacak yere ihtiyacı olan öğrencilerimiz için özel bir yurt oluşturulmuştur.

Öğrencilerimize Bilgisayar, Cep Telefonu ve Tablet Desteği

ODTÜ Mezunlar Ofisi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü ve İstanbul Mezunlar Derneği'nin gayretleriyle depremzede öğrencilerimize 119 dizüstü bilgisayar, 5 cep telefonu, 1 tablet temin edilmiştir. İletişimde olduğumuz firmalardan yakın zaman içinde 150 adet daha dizüstü bilgisayar öğrencilerimize ulaştırılmasını bekliyoruz.

ODTÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Hasar Tespit Çalışmaları (30 Mart 2023)

ODTÜ Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığına bağlı Teknik Hizmet Ekibimiz, depremin yol açtığı yapısal hasarları incelemek ve riskli binaların hasar tespitlerine destek vermek üzere depremden etkilenen bölgelerde çalışmalarda bulunmuştur.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Acil Tasarım Stüdyosu (4-5 Mayıs 2023)

ODTÜ Mimarlık Fakültesi akademisyenleri, öğrencileri ve mezunları tarafından deprem bölgesindeki ihtiyaçları karşılamaya yönelik Acil Tasarım Stüdyosu (Urgent Design Studio) oluşturulmuştur.

Mezunlar Günü Kapsamında Yapılan Çalışmalar (8 Temmuz 2023)

Geleneksel ODTÜ Mezunlar Günü kapsamında depreme ilişkin bir dizi etkinlik ve bağış kampanyası planlanmaktadır.

VİDEOLAR

KONUM