30 Eylül 2023 Cumartesi 10:00

ODTÜ TEKNOKENT, aktif olarak Ar-Ge yapan ve 140'ı aşkın savunma sanayii şirketi olmak üzere, 400'den fazla firma ile beraber ODTÜ içinde yer alan birçok araştırma merkezi ve laboratuvarı bünyesinde barındırmakta olup, 2010 yılı itibarıyla Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi (TSSK) adı altında savunma sanayii alanında faaliyet gösteren firmaları kümelemiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin milli olması zorunlu ve kritik ihtiyaçlarının, üniversiteler ile Ar-Ge odaklı iş birlikleri çerçevesinde yerli savunma sanayi şirketlerince geliştirilmesi; yerli savunma sanayii şirketleri, üniversiteler ve diğer şirketler ile Ar-Ge odaklı iş birlikleri çerçevesinde uluslararası pazarlara teknoloji üretmesi vizyonuyla yola çıkan TSSK, savunma sanayii sektöründe yer alan büyük, orta ve küçük ölçekli firmalardan oluşan yapısıyla uluslararasılaşma faaliyetlerini ve küme içi iş birliğini geliştirmenin yanı sıra sektörde sahip olunan birikimin yurt içi ve dışındaki diğer sektörlere aktarılarak, kaynakların doğru kullanılmasını, yapılacak yeni yatırımların doğru planlanmasını sağlamayı amaç edinmiştir.

Bu çerçevede her yıl küme üyesi firmaları, tedarik makamları ve ana yüklenicilerle bir araya getirmeyi amaçlayan, üye firmaların kabiliyetlerini oluşturulacak stantlarla sergiledikleri, etkinliğe katılan ana yüklenici ve tedarik makamları temsilcileri ile B2B toplantıların organize edileceği, tüm gün süren etkinlik kapsamında düzenlenecek panellerde sektörün sorunları ve belirlenen tema çerçevesinde ihtiyaçlar şekillendirileceği değerlendirmeler yapılacaktır. 2023 Eylül ayında ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilmesi planlanan etkinliğin tarihi ve detayları için iletişim bölümünde yer alan web sayfasını takip edebillirsiniz.

Cumartesi, Eylül 30, 2023 - 10:00

FOTOĞRAFLAR